dinsdag 26 mei 2009

Trainen voor de vakantie

Het heeft even geduurd want eerst moest alles weggeruimd worden. De caravan staat weer in de stalling en de was is klaar. We waren een weekje in Bosschenhoofd op een landgoedcamping en hadden het prima naar onze zin. Lekker gefietst bij de fietsvierdaagse van Hoeven met mooi weer in een prachtige omgeving. Het pimpelmeesje had het druk met voeren vlak bij onze caravan.
De maandag was echter een lesdag bij Zuster Judith waar het weer een gezellige dag was met elkaar. Een nieuwe tekening lag al klaar om te bespreken voor de Withof Duchesse techniek. Verder heb ik niet veel geklost of gebreid maar daar komt weer verandering in want de schelpen moeten klaar voor vertrek.

vrijdag 15 mei 2009

Lodewijk heeft een broertje.

Het is gelukt, Lodewijks broertje is er na enkele keren opnieuw breien ontstaan. Woensdag had Hoorn een stoffenmarkt op het Grote Noord en met het zonnetje erbij was het een gezellig gebeuren. Je komt bekenden tegen en watertand van de mooie stoffen die je ziet. Het bleef echter bij een tafelzeiltje voor mij. Altijd makkelijk om een mooie tafel te beschermen. Het kloswerk wat ik nu maak, is een schelp voor de vakantie naar Santiago op de fiets. Er is een stukje te zien op de foto van Lodewijk. Langzaam vordert het en er komt ook een tweede maar dan in een andere kleurstelling.

zondag 10 mei 2009

KunstExpo Bloeiend Zijpe is ten einde.

Foto links, de mooie lelie's in Bollenoord op de laatste expo dag. Foto rechts Lodewijk.
De laatste dag naar BolleNoord en de deur stond open, dus kon ik naar binnen. Dat was schrikken want gelijk begon het alarm te loeien en na 10 minuten kwam de bewaking kijken. O jee straks moet ik mee, maar dat was gelukkig niet nodig. Het was weer zo'n mooie zonnige dag en tja ik zat binnen als suppoost samen met een weefster, een mede exposant. Maar het was geen straf , want daar kwamen 10 TCG ers binnenstappen in hun fietstenue. En wie er verder kwamen kijken waren ook bekenden voor mij. Het was de laatste dag dus na afloop kon ik mijn werkstukken mee naar huis nemen. Deze afgelopen week had ik het breicafé in Hoorn bezocht. Inmiddels zijn de sokken klaar en is Lodewijk van start gegaan en dat was heel leuk te maken. Vandaar dat Lodewijk al af is en zich aanmeldde om te klossen. Hij wil nog wel een broertje erbij hebben. Dus de brei pennen worden nog niet op geborgen.

vrijdag 1 mei 2009

Oefenstukje Withof Duchesse klaar.

Afgelopen maandag les gehad bij Zuster Judith, na het bespreken van een nieuw patroontje eerst het oefenstukje afgemaakt van Januari. In februari kregen we een tekenles wat veel nieuwe ideeën geeft en...... veel kloswerk. Maar eerst al het nog liggende werk afmaken. En het patroon van de tekenles verbeteren en een goede grond er achter zetten. Koninginnnedag heerlijk gefietst met dat mooie weer een tocht van ruim 100 km gemaakt in het mooie West Friesland.