zaterdag 20 juni 2009

Belangstelling voor werkstuk.

Het stempelen voor TCGrootebroek in Enkhuizen was een dankbaar maar fris klusje. Ruim na 7 uur in de avond waren de laatste langsgekomen. En kon ik naar het clubhuis terug voor de BBQ wat heel gezellig en lekker was. Thuisgekomen hoorde ik op het antwoord apparaat dat er iemand belangstelling heeft voor een werkstuk van mij! In Hoorn zijn er dit weekend stadsfeesten en is er een gezellige muzikale drukte in de hele binnenstad. Maar ik ben toch maar een sterritje gaan fietsen naar "de Welkomst" en zag onderweg bij Opperdoes dat er volop de nieuwe opperdoeser aardappeltjes met de hand gerooid werden.

zondag 14 juni 2009

Even een weekje alleen......

Even een weekje alleen dus ging ik zaterdag de 13e een rondje fietsen door West Friesland en een kop koffie halen in Onderdijk. Met het mooie weer en weinig wind geen straf. Manlief is met een groep naar Zwitserland/Italië om daar een ronde te fietsen in de Alpen. Het klossen en breien zit op een heel laag pitje doordat de as vakantie mij bezig houdt. Wel ontdekte ik leuke haakpatronen voor bolero's, dus zo nu en dan even uitproberen. Dinsdag in de avond naar TCGrootebroek gefietst even kijken hoe de fiets4daagse reilt en zeilt. Woensdag een tochtje van 60 km naar De Rijp en Edam veel tegen wind gehad maar het was wel een lekker tochtje. Zo blijft de conditie een beetje op peil. Vrijdag as namiddag in Enkhuizen bij het station een stempelpost verzorgen de 15 km groep komt daar langs met de 4 daagse, nu maar hopen dat het weer goed blijft.

woensdag 10 juni 2009


Afgelopen zaterdag hebben we een verrassing verjaardag gevierd. En dat was goed geslaagd.
Vanaf nu gaan we ons verder voorbereiden om naar Santiago en Lissabon te fietsen. De in Withof Duchesse gekloste St Jacobs schelpen zijn inmiddels ook klaar, goed gelukt en geplastificeerd. Deze moeten voor op de fiets om aan te geven dat we de pelgrimstocht fietsen. Nu wordt het spullen verzamelen en zorgen dat we in conditie komen en blijven. Vandaar vandaag naar St Maartensvlotbrug gefietst om een broer te verrassen helaas was ook hij en zijn vrouw aan het fietsen dus misten we ze. Wij hadden zo ruim 75 km gefietst en kwam ik weer op vele plekjes waar ik niet eerder geweest was op de fiets.

maandag 1 juni 2009

Kunstbekijken met de Pinksterdagen

Foto; werk van Bets uit de serie "Gebroken Wit"
Afgelopen week diverse fietstochtjes gemaakt met dat heerlijke mooie weer. De beide pinksterdagen stonden in het teken van de kunst. Eerste pinksterdag naar Nieuwegein waar in en bij Kasteel Rijnhuizen een bijzondere Expositie was. Samen met kantvriendinnen daar alles bekeken en vooral het werk van Bets van Zeijl uit Culemborg zij had diverse werken daar staan. Een mooie omgeving om te exposeren zowel in het Kasteel als in het park. Tweede pinksterdag op de fiets in de omgeving en als sluitstuk naar de tentoonstelling in Warder van José Gordijn met beelden. Uit steen gehouwen was de titel. Met uitzicht op de natuur van de Zeevang was het een lust om te zien.