woensdag 29 juli 2009

Na stieren gevechten in Puenta la Reina gezien te hebben en gisteren in Logrono op grind geslapen op een heel klein kampeer plekje. Zijn we nu in een pelgrims herberg in Sto Domingo de la Calzada. We slapen op een drie persoonskamer samen met een Bask. In de kerk in dit plaatsje is een legende over een haan en een kip en we hebben ze in levende lijven gezien.
Al ruim 2300 km gefietst en mogen nog zo'n 800 tot Santiago. In de morgen is het al snel 23 graden wat in de middag oploopt tot 37, we vertekken dus vroeg en stoppen op tijd.
Morgen gaan we richting Burgos.
Gr. Hans en Ineke.

zondag 26 juli 2009

Vandaag de Roeland pas van 1057 m hoogte.
Ging goed maar een paar keer moeten lopen, voor de rest alles gefietst.
Om 12 uur op de camping in Spanje, waar we Cycletours tegen kwamen.
En naar de laatste etappe van de Tour hebben geluisterd.
Gr. Hans en Ineke.

zaterdag 25 juli 2009

Rustdag in St Jean de Pied Port

Na een goede nachtrust zijn we vanmorgen het stadje in gewandeld.

De citadel bekeken en nu op de stempelplaats even tikken.

Het gaat tot nu toe prima een paar dagen erg heet gehad:

Morgen Spanje in de Roelandpas over. Nu we hier zijn bespeuren we meer van het pelgrim gebeuren. Nu komen we overal lopers tegen en ook fietsers. Het was een bijzondere gewaarwording bij het stempelen in deze plaats ze vroegen ons vanalles. Wij gaan nu op zoek naar koffie met........... geen appelgebak. Hartelijke groeten van ons uit de Pyreneeen van Frankrijk: Hans en Ineke

vrijdag 24 juli 2009

Na ongeveer 2100 km zijn we in St. Jean Pied de Port aangekomen.
Hebben vandaag de eerste echte col gehad en natuurlijk goed over gekomen.
Morgen een rustdag om wat van de omgeving te bekijken.
Gr. Hans en Ineke

woensdag 22 juli 2009

Hier weer wat leesvoer.
Het is hier elke dag 34 graden. We starten dan ook om 8 uur en stoppen na rustig gereden te hebben meestal om ongeveer half 3. Zijn nu in Marciac en gaan dan richting Pau.
We kiezen voor een wat alternatieve route, door iets onder Pau door te rijden. Om bij Oleron de route weer op te pakken.
Mvg Hans en Ineke

zaterdag 18 juli 2009

ik heb zowaar een internetcafe gevonden

Ben dus snel naar binnen gegaan en een half uurtje tikken word 15 min.
Alles gaat goed, vandaag een wandel cultuur dag als rustdag in Cahors. Het weer begint weer beter te worden, gister hadden we het koud. Tja en dat in deze streek .
Er was een gezellige markt hier en we hebben weer een stempel gehaald voor ons boekje.
Ik ben blij dat Erik zo nu en dan er wat op tikt, bedankt.
De route is prachtig en zeer de moeite waard. De heftigste heuvels moeten misschien nog komen maar tot nu toe is alles nog gefietst. Nu beste mensen een groet en tot horens vanuit Cahors Hans en Ineke
Gisteren in Cahors aangekomen.
Vlak voor de aankomst eerst nog een afdaling van 20 km en toen nog een steile klim.
Er was veel wind en behoorlijk koud, terwijl het donderdag nog erg heet was.
Vandaag een rustdag in gelast, we zullen wat in Cahors rond gaan kijken.

maandag 13 juli 2009

Hallo thuis blijvers,

We hebben al weer zo'n 1445 km erop zitten en zijn in de Limoges op de hoogte van Rocamadour aangekomen. Er zit veel daal werk bij, helaas betekend dat ook dat je eerst omhoog moet.
Het is vandaag 31 graden warm geworden, nadat het er vanmorgen eerst nog al somber uit zag.

Gisteren met Maarten en Elly koffie gedronken. Ze waren met de auto naar ons toe gekomen.
Erg gezelig en we konden wat bagage, wat we teveel hadden, meegeven.

Het is af en toe moeilijk om boodschappen te doen. Winkeltjes zijn dicht of bestaan gewoon niet meer, ook al staan ze nog op de route beschreven.
Op campings vaak ook niets te krijgen of het kantoortje gaat gewoon niet open. Wat dan weer betekend dat we er gratis hebben gestaan.
Vandaag was boodschappen doen ook erg moeilijk, morgen nationale feestdag, dus was veel al extra vroeg dicht. Ook in restaurants niet kunnen aanschuiven/bespreken, want vol=vol.
Maar er was wel muziek.

Groetjes uit Frankrijk.

donderdag 9 juli 2009

Hallo allemaal,

Hier weer een klein krabbeltje.
Alles gaat goed en het fietsen is goed te doen, we hebben al zo'n 1155 km achter de rug.
Dat betekend ook dat we aan het 2e boekje zijn begonnen.

We zijn nu vlak bij Nevers, in nog steeds Frankrijk, en hebben vandaag een aquaduct gevolg over het riviertje de Allier.
Het weer is somber en een beetje fris.

Natuurlijk ook weer iets avontuurlijks mee gemaakt. We zijn gisteren km's lang door een hond gevolgd. Deze deed gevaarlijke dingen door steeds onverwacht over te steken, voor fietsers of auto's.

Groetjes,
Hans en Ineke

donderdag 2 juli 2009

vervolg 30-6

Een mooie route en een prachtig nieuw fietspad naar Bastogne over een oude trambaan.Problemen met mijn linker fietsschoen ouderdom in een fietsenzaak gekeken helaas geen nieuwe.camping in Bastogne.
1-7 Mooi weer bij opstaan en een glooiend route toch gnoeg klimwerk . Veel winkels dicht deze dag en we zagen veel nieuwbouw en renovatie onderweg.kamperen in Jamoigne. 2-7 Hele warme dag en toch zo,n 65 km gefietst . De Abdij vav Orval bezocht en daar koffie gedronken ,een mooie omgeving weinig etenswinkels net op tijd brood vandaag .Al snel waren we vandaag de Franse grens over met af en toe door de warmte hevig zweten tijdens het klimmen .Zoals ik begon eindig ik met tot nu toe onze voordeligste camping bij Dun sur Meuse.
groetjes van ons Hans en Ineke

Eindelijk zelf nu een berichtje

Alle campings hebben geen internet, zelfs de hele dure niet. Staan we nu in Frankrijk op voor ons nu de goedkoopste camping kan ik nu wel het net op. Met dank aan Erik voor het vorige berichtje. VANAF DE EERSTE DAG.....
25-6 Onze eerste stempel gehaald in Haarlem, fam bezocht in Heemstede en in de Zilk overnacht.26-6 De route voerde ons naar Moerdijk langs de Leidse Vaart, Kinderdijk en verder tot Moerdijk daar camping. In Breda hebben we in het Begijnhof onze 2e stempek gehaald.
27-6 Bij opstaan MIST we gingen de LF route13, 35, en 5 volgen tot in Belgie bij Abdij van Postel een sombere dag. 28-6 Deze dag naar Limburg in het begin somber weer tot in de middag een beetje saaie rit langs kanalen maar met een afwisseling bij Hasselt daar waren waterski wedstrijden.We kampeerden nabij Eisden. 29-6 Vanaf nu gaan we op en af en dat zal erg moeten wennen na al die kanalen . maar een duim omhoog van een automobilist en een mevr. die alle goeds wenste nou dan moet het lukken. We moesten een hoogte over van 525 mtr. de camping is bij Stoumont. 30-6 Mistig bij het opstaan en al gauw kwam de zon veel op en neer tot 575 mtr hoogte

woensdag 1 juli 2009

Woensdag 1 Juli

Hallo volgers,

Hier een klein berichtje van 2 bezweten fietsers.
Vandaag met een kleinere rit het wat rustig aangedaan.
We zijn bijna de Ardennen door en op de hoogte van Bastogne gekomen.
Ook hier is het warm, maar zeker te doen.
Op de campings wil je niet weten wat je af en toe tegen komt, maar de route is erg mooi.

Tot horens,
Hans en Ineke