vrijdag 29 januari 2010

Withof Duchesse oefenwerkstukje


Het kostte enige moeite om dit ontwerpje getekend in november 2009 door Zuster Judith (96) te maken. Het oude bandjes garen is wel eens problematisch voor me. Maar het garen valt steeds zo mooi dat het toch heerlijk werken is. Er hadden alleen wat meer openluchtjes in gemoeten bv doormiddel van draaien. En dat was ik tijdens het klossen even vergeten. Volgende keer beter.

dinsdag 19 januari 2010

De Oranje kleur is iets verzacht.

Met de verfkwast kan je heel wat doen. En met een koperkleurtje er over verzacht het de heftige kleur. Nu afwachten wat de groep ervan vindt. In het weekend van 10, 11, 12 april as komt het te staan bij de Handwerktentoonstelling van de Vrouwen van Nu in Schoorl. Een vriendin heeft de gedachten om het te kopen en als object neer te zetten. Spannend!!!! Zuster Judith had een mooie bloem als patroon voor me getekend en daar zit ik nu op te zwoegen in braaf oud wit linnen bandjes garen. Het was weer een leerzame dag met veel discussies. Jammer dat het zo mistig was tijdens heen en terug rijden.

zondag 17 januari 2010

De kragen zijn klaar, maar........



Bij de Vrouwen van Nu volg ik een textielcursus kragen maken als een object. Hiermee zijn we in oktober 2009 gestart. De eerste bijeenkomst werd er getekend en geknipt om tot een ontwerp te komen. De tweede bijeenkomst werden er aanwijzingen gegeven en min of meer besloten welke ontwerp je ging gebruiken. Een ieder doet dit op zijn eigen manier. Voor mij wordt dat in de kantklostechniek. Inmiddels na de vierde bijeenkomst heb ik mijn oranje (geweld) klaar. "Nu nog een naam".
Toch was ik niet helemaal tevreden vandaar de tweede gemaakt met een andere rustiger uitstraling. Er komen hele fraaie ontwerpen te voorschijn en dat is leuk om mee te maken. Maandag mag ik weer naar Etten-Leur om bij Zuster Judith de Krijger weer kantles te krijgen in de Withof techniek. In de tussentijd nog enkele patroontjes getekend. Dit moet nog even wachten op uitwerking. Het kriebelt wel om het te gaan maken.

zondag 3 januari 2010

De allerbeste wensen voor het nieuwe Jaar!



Inmiddels heeft 2010 zijn intrede gedaan en met de sneeuw maakt het jaar een sprookjes achtige start. En nu maar hopen dat het voor een ieder een goede start zal zijn. De kantwereld staat ook niet stil er wordt hard gewerkt aan nieuwe ideeën, zodat heel veel mensen daar plezier aan kunnen beleven. Eind maart is er een Textiel Festival in Leiden. Ik kijk er naar uit welke nieuwe ideeën gepresenteerd worden zowel in kant als andere textielvormen. Mijn kraag voor de cursus van de Vrouwen voor NU vordert gestaag en heeft de knallende kleur Oranje.