woensdag 31 maart 2010

Even uitproberen, wat zal het worden?


Met een nieuw idee uit een boekje gekocht op het textiel festival in Leiden, heb ik snel wat uitgeprobeerd en dit werd het resultaat. Maar.... in het boekje werd er ook nog met verf gespeeld, dat is met kant en klare draden niet nodig.

maandag 29 maart 2010

TextielFestival Leiden



Wat een heerlijk weekend in Leiden heb ik gehad. Met een goede B&B op boerderij Akkerlust in Stompwijk vlogen de dagen om. In de Pieterskerk,de Hortus, het Wevershuis, de Lakenhal de Bibliotheek en de vele galerieën. Tijd tekort, maar veel gezien. Samen met de kantvriendinnen en andere textiel contacten was het geweldig. En wat is Leiden mooi, ook omdat het weer meewerkte voor ons. Op de foto's het ontbijt werd binnen gebracht en de ingepakte gebreide/gehaakte boom in de Hortus.

maandag 15 maart 2010

Idria kant


Resultaat workshop NKO februari 2010.
Een snelle kantsoort, gemaakt met weinig paren.
Leuk om kleding mee op te pimpen.

zaterdag 13 maart 2010

"Pronkrol "breien en weer fietsen.


Vorige week naar het breicafé geweest en daar zijn diverse mensen gestart met de "Pronkrol". Dat lijkt mij ook wel iets om te doen. Je breit dan een soort stekenlap die je oprolt. Vandaar de naam "Pronkrol" Ik had het eerst met wat dik lichtblauw katoen garen gebreit maar heb toch maar een bol witte katoen gekocht en daarmee weer aan de slag gegaan. Het resultaat is te zien op de foto. Vandaag heb ik mijn eerste ritje gefietst wel wat fris. Met veel tegenwind op de heenweg naar de "Welkomst" in Onderdijk en soms een beetje nat.Maar de kop is er af.

dinsdag 9 maart 2010

Een heerlijke dag Withofles bij Zuster Judith.


Afgelopen maandag ging ik nadat ik de auto ontlast had van een laag sneeuw naar Etten-Leur. Samen met nog een paar kantvriendinnen hadden we les van Zuster Judith.
De patroontjes welke ze tekende voor ons lagen alweer klaar en niet één is het zelfde. En dat op zo'n hoge leeftijd iedere keer weer iets bedenken voor je leerlingen met een technische moeilijkheid erbij in. Zo houd ze ons steeds bezig maar ook zijn er discussies over kant en allelei andere zaken. Met zelf klossen houdt Zuster Judith zich ook nog steeds bezig. Waar we allemaal veel bewondering voor hebben. Het was dan ook weer een boeiende en gezellige leerzame dag.

zaterdag 6 maart 2010

Ook al is het mooi weer, toch aan de kragen werken.


Deze week gebeurde er veel leuke dingen. Dinsdagavond naar het breicafé en had ik sokken mee om te breien.Nu was het er eerst wat donker zodat ik het niet goed zag en dus.... ging het verkeerd, al wat er klaar was kon ik weer uithalen. Annie de grote moter heeft een pronkrol bedacht om te maken als groep. Een soort stekenlap die je oprolt. Inmiddels ligt het startklaar om te beginnen, maar ik moet het patroon nog krijgen. Het lijkt mij erg leuk om te gaan maken en te zien hoe verschillend het door iedereen gemaakt wordt. Er is een begin gemaakt voor Hyves voor mij en ook dat is zeer spannend om te doen. 10 April geef ik een workshop in Spijkenisse met tasjes in "Kirishi een Russische Bandkant" vrijdag kwam daar een tasje voor klaar. En het boekje is nu klaar om geprint te worden. In plaats van fietsen vandaag met dat mooie maar koude weer heb ik de kraag met de rondjes afgemaakt. Vanmorgen eerst achter de naaimachine om lontwol tussen twee plastic banden vast te naaien. En daarna de band door de ringen te schuiven. Ik ben best tevreden met het resultaat en op de foto is een detail ervan. Als er plaats is komt hij in Schoorl op de handwerk tentoonstelling van de "Vrouwen van Nu". Geopend van 10 april tot 12 april van 10.00 uur tot 17.00 uur in het dorpscentrum "De Blinkerd" Heerenweg 150 te Schoorl.