zondag 29 mei 2011

Ondanks het mindere weer en veel wind toch fietsen.


Dank zij manlief toch gefietst vandaag. Na een flink buitje regen zijn we vertrokken naar Heerhugowaard. Met behoorlijke tegenwind kwamen we doorgewaaid in de fietsen winkel van Vittorio binnen. Door de eigenaar was een toertocht georganiseerd en de winkel was open. Maar wij kwamen alleen voor fietskleding en een praatje. Twee fietsbroeken en een shirtje rijker vertrokken we weer terug naar huis. Toch weer 40 km voor mij deze dag. Hans ging nog even verder de Beemster in voor een extra rondje.
Zaterdag had ik een afspraak met de dames van de NKO zij kwamen hun werk brengen. Aansluitend zijn we naar Schermerhorn geweest naar een expositie van kantkunst.

vrijdag 27 mei 2011

Dinsdag ben ik naar de orthopedist in het ziekenhuis geweest om de knie te laten zien. Het is spannend wat kan, wat mag. Uiteindelijk hoef ik niet terug te komen, alleen als het niet gaat. De kruisbanden en de binnenband zijn ernstig gekwetst werd mij gezegd. De fisiotherapeut bepaald nu verder het verloop. Op dit moment gaat het langzaam vooruit. En geduld voor mijzelf is niet mijn sterkste kant. Het klossen ligt daardoor wat in een hoekje. Fietsen mag, maar gedoseerd. Nog maar even goed mijn best doen wie weet.....

zaterdag 21 mei 2011

Dagje uit met de Vrouwen van Nu en weer gefietst.Vrijdag de 20e heb ik met de Vrouwen van Nu een reisje gemaakt. We zijn in Harlingen naar de Aardewerk en tegelfabriek geweest en naar een advokaat proeverij in Eggeloo bij Dwingeloo. Na afloop bij Makkum gegeten moe en voldaan met een zeurderige knie weer thuisgekomen. Maar .... een leuke dag gehad. Vandaag een tochtje naar Onderdijk een koppie gehaald bij Wilma. Toch maar weer 40 km. weggetrapt en het ging goed. De ronde was iets kleiner als anders maar dat komt ook nog wel goed. Het weer was tenminste voor beide activiteiten heel prettig.

donderdag 19 mei 2011

Heerlijk weer fietsen.

Vandaag had ik een stevige fisiotherapie in de morgen. Daar zei men, fietsen dat is een hele goede therapi. Zodat ik na de lunch op pad gegaan. Eerst via Grosthuizen naar de Meizerpolder om hier en daar een brief weg te bregen. Het ging goed, ja wat wil je, ik had voor de wind. Toch maar verder via Schermerhorn de Beemster in. Daar even een clubblad naar toe gebracht even gerust en wat gedronken en via de Nekkerweg weer terug tegen wind naar Hoorn. Moe maar voldaan kwam ik thuis en met een heerlijke douche toe was mijn dag top. Want 42 km fietsen na zoveel weken was weer een goede start om in conditie te komen.

zaterdag 14 mei 2011

Baret nummer vijf is af.Baret nummer vijf is af. Foto boven daarbij zijn de draadjes net afgewerkt.
Op de andere foto is de baret in vorm gebracht doormiddel van een bord en staat te drogen. Voorlopig zijn vijf baretten wel genoeg.

vrijdag 13 mei 2011

Kunst kijken en naar het breicafe


Ik ben weer naar zuster Judith geweest wat geweldig zo'n dag, wat een inspirerende vrouw. De opdracht was van een kleine tekening een rand maken. Dat wordt weer even zwoegen. Gelukkig kon ik meerijden en werd ik weer terug opgehaald. Dinsdagmiddag zelfrijdend met de auto naar het gemeentehuis van Koggenland in de Goorn. Daar is een expositie met textiel en kreeg de Vrouwen van NU een uitleg van kunstenares Yvonne Alting. ( op de foto werk van haar) Een expositie met mooie werk. In de avond was er weer het breicafe in de Keizerskroon. En het was heerlijk om daar weer op eigen kracht ( fiets) naar toe te kunnen. Wat maken die dames allemaal mooie dingen. Het was weer genieten. Stand van zaken van de knie is dat hij alle dagen wat sterker wordt maar het blijft uitkijken en voorzichtig zijn.

zondag 8 mei 2011

Naar Horst, Brunssum en meer.......fietsen!


Twee dagen weg geweest en tentoonstellingen bezocht. In Horst limburg zochten we de Kantfabriek op. Daar was een tentoonstelling van Expirikant en een Belgiesche groep te zien. Een mooi opgezette tentoonstelling waar het kant goed te zien was. Daarna gingen we door naar Brunssum waar we logeerden en mochten genieten. We zijn zelfs de Brunssummerheide op geweest. Vrijdagmiddag Berkhout ingefietst en dat ging goed op de boodschappen fiets. Jammer van die kennis die bij de rotonde langsfietste en niets zag, ik kon hem niet beroepen. Zaterdag in de morgen op mijn vittorio fiets een rondje Grosthuizen/Avenhorn gefiets met koffie onderbreking maar dat was een hele kluif. In de middag kon ik meerijden naar Edam waar een tentoonstellings opening van de Steenvrouwe uit Hoorn was.

dinsdag 3 mei 2011

Even gefietst!Vandaag heb ik met de boodschappenfiets een rondje op het pleintje gefiets en......het lukte. Voorzichtig afgestapt en het voelde goed. Kan ik dan toch zonder zijwieltjes? Nu alle dagen oefenen om sterker te worden voor de vakantie.

maandag 2 mei 2011

Baret 5 is in de maak.

Baret nummer 5 is van start gegaan. Tijdens een verjaardag werd er gevraagd voor nog een jonge dame één te maken. Vandaag bij de fisio weer gefietst op de hometrainer. Met een wat zwaardere stand ging dat goed, ook het balanceren lukte goed. Daarna de lopende band ruim 12 min en weer terug naar huis lopen. Zo had ik een aardig programma. In de tuin zagen we steeds de koolmeesjes heen en weer vliegen alleen de laatste dagen wat minder. Maar gelukkig ze zijn er nog. De merels hebben het ook heel druk met verdedigen van hun plekje. Ze fluiten/schetteren heel wat af.