donderdag 30 mei 2013

De Wings is af....

Heerlijk warm is de Wings. Misschien niet helemaal zoals het moest, maar........ ben tevreden.

vrijdag 24 mei 2013

Dagje uit met de Vrouwen van NU

De Provincie dag van de Vrouwen van Nu was donderdag 23 mei in Wormer. De bedoeling was een rondje fietsen maar door het te verwachtten weer ging dat niet door. Het werd een PP presentatie over de Zaanse kleding en er werden diverse plaatselijke gebouwen uit het verleden met veel informatie getoond. In het kerkje van Jisp kregen 170 vrouwen hun lunchpakketje en werd er gezamelijk gegeten terwijl een enthousiaste meneer een en ander over Jisp vertelde. Daarna bij een natuurboer een uitleg gekregen over hun manier van werken.  Met een lange stoet aan auto's reden we naar  kunstenaar Patricia Dam en keken in haar huis ( een voormalig herbouwd gemaal ). www.patriciadam.nl  . Zij werkt met kindertekeningen welke tot een schilderij zijn gemaakt en het zag er geweldig uit.

dinsdag 14 mei 2013

Kleine veranderingen in de keuken.

Onze keuken heeft een verandering ondergaan. Nog niet helemaal klaar, maar met een beetje geduld komt het goed.  Keukenstudio de Streek doet goed werk.

maandag 13 mei 2013

Een dag met een gouden randje.....

Ja, een dag met een gouden randje. Dat was in Etten-Leur bij Zuster Judith. Als je bijna 100 jaar bent en je geeft je leerlingen een opdracht. Teken een vierkant met ontwerp erin voor een tafelkleed welke met linnen geklost wordt en gewassen moet worden. Dan is dat wel heel bijzonder. En we werkten met hart en ziel met daarbij ook ondertussen diepe gesprekken over kant . En dan worden de puntjes op de i gezet, een top dag.
 

zondag 5 mei 2013

Wildbreien in Hoorn

Vanmorgen mijn breiproject weggebracht naar Helma. Eenmaal in de maand komen de breidsters bijelkaar om ideeen en helpende handen te geven. Mijn breiwerk kan gebruikt worden en is klaar voor het project.donderdag 2 mei 2013

Tulpen in Grosthuizen

Tijdens een fietstochtje zag ik dit veld met tulpen.
Eindelijk lente, hopelijk gaat de temperatuur nu ook verder omhoog.
Maar dit gaf al een goed gevoel.