donderdag 9 juli 2009

Hallo allemaal,

Hier weer een klein krabbeltje.
Alles gaat goed en het fietsen is goed te doen, we hebben al zo'n 1155 km achter de rug.
Dat betekend ook dat we aan het 2e boekje zijn begonnen.

We zijn nu vlak bij Nevers, in nog steeds Frankrijk, en hebben vandaag een aquaduct gevolg over het riviertje de Allier.
Het weer is somber en een beetje fris.

Natuurlijk ook weer iets avontuurlijks mee gemaakt. We zijn gisteren km's lang door een hond gevolgd. Deze deed gevaarlijke dingen door steeds onverwacht over te steken, voor fietsers of auto's.

Groetjes,
Hans en Ineke

1 opmerking:

  1. Hoi Ineke en Hans,
    Al twee keer een heel verhaaltje voor jullie getypt, maar het lukte steeds niet. Toen maar een keer één regeltje geprobeerd en ging het goed. Dus nu maar weer een verhaaltje. Zoals wij hebben gelezen gaat het bij jullie voorspoedig en schieten jullie al lekker op en komt het vast wel goed met Ineke haar schoen. Met Nel en Jan gaat het minder voorspoedig. Zij hebben niet de oversteek kunnen maken van Noorwegen naar Schotland en zijn met de boot vanuit Bergen terug gevaren naar Hirthals in Denemarken en van hieruit denk ik op de terugweg naar Nederland. Ook is er tijdens een wandeling hun zadeltasje gestolen met hun gereedschap en reservebandjes erin. Tevens hebben zij veel pech met hun achterwiel. Deze hebben zij laten vervangen, maar vervolgens toch steeds kapotte spaken. Nu laten zij een nieuw achterwiel over komen van Vittoria uit Heerhugowaard alvorens zij hun route vervolgen. Verder hebben wij gelezen dat de verrassing die jullie voor Hans hadden bereid in de Toekomst zeer gelaagd was. Dit hadden we overigens ook reeds van Joke en Jacques vernomen. Dus dubbel jammer dat wij er niet bij konden zijn. Maar ja op onze reis naar Duitsland zijn wij op die dag wel met Hans bezig geweest. Dus deze positieve gedachten hebben wellicht een stukje bijgedragen aan het feestje. Verder hebben wij twee hele leuke weken in Duitsland gehad. De eerste week met wat minder weer en zodoende veel dingen bezocht zoals: de steden Wismar, Rostock/Warnemunde en Stralsund. Dit zijn drie schitterende Hanze badplaatsen. Zij staan alle drie op de lijst van het Unesco wereld erfgoed. Dit vanwege hun prachtige centra met geveltjes uit de jaren 1400. Hiernaast nog Bad Boberan met een prachtige Dom en naar Schwering met een geweldig kasteel geweest. Allebei subliem gerstaureerd en in het kasteel is onze eerste koning Willem de I nog groot gebracht. In Schwerin vond ook nog Buga 2009 plaats. Net zoiets als bij ons de floriade. Dus vijf dagen waren met deze bezoekjes zo omgevlogen. Ook waren Steven en Gosia nog een dagje bij ons langs gekomen en hebben een nachtje bij ons geslapen, voor zij door reisden naar Polen. In de tweede week nog een kleine 400 km gefietst. Aan de hand van een gekochte fietskaart zelf wat routes uitgezet in de omgeving. Deze gingen veelal over rustige glooiende wegen, fietspaden en zandweggetjes door graanvelden en bossen. Regelmatig verkeerd gereden maar met vragen en de kaart er steeds weer uitgekomen. Wel waren er veel doorlopende fietsroutes in dit gebied, maar geen uitgezette rondjes van zo'n 40 tot 100km, zoals ik verwacht had.

    Nu Ineke en Hans nog vele kilometers fiets plezier en Ineke volgens mij heb je nu zo'n conditie op gebouwd dat je de Pyreneeën zo maar naast je Hansje overvliegt. Succes en sterkte er mee. Beiden kusjes en een knuffel van ons. Els en Rob.

    BeantwoordenVerwijderen