zondag 17 januari 2010

De kragen zijn klaar, maar........Bij de Vrouwen van Nu volg ik een textielcursus kragen maken als een object. Hiermee zijn we in oktober 2009 gestart. De eerste bijeenkomst werd er getekend en geknipt om tot een ontwerp te komen. De tweede bijeenkomst werden er aanwijzingen gegeven en min of meer besloten welke ontwerp je ging gebruiken. Een ieder doet dit op zijn eigen manier. Voor mij wordt dat in de kantklostechniek. Inmiddels na de vierde bijeenkomst heb ik mijn oranje (geweld) klaar. "Nu nog een naam".
Toch was ik niet helemaal tevreden vandaar de tweede gemaakt met een andere rustiger uitstraling. Er komen hele fraaie ontwerpen te voorschijn en dat is leuk om mee te maken. Maandag mag ik weer naar Etten-Leur om bij Zuster Judith de Krijger weer kantles te krijgen in de Withof techniek. In de tussentijd nog enkele patroontjes getekend. Dit moet nog even wachten op uitwerking. Het kriebelt wel om het te gaan maken.

2 opmerkingen:

  1. Ze zien er prachtig (en ingewikkeld) uit Ien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er weer heel spannend uit, Ineke! Ik ben ook heel benieuwd, hoe deze kragen (met twee bochten) gedragen gaan worden.

    BeantwoordenVerwijderen