woensdag 16 mei 2012

Fietstocht door Westfriesland

Zaterdag 12 mei de RABO WESRFRIESLAND WIELERKLASSIEKER. Doordat Hans aan het stempelen was in Nieuwe Niedorp ging ik alleen van start voor deze tocht. Vanuit de molen in Blokker koos ik voor de 70 km route. Nu wonen we dichtbij maar ons huis staat wel ruim 7 km van de molen vandaan. Onderweg naar de molen kwam ik Henry tegen in zijn mooie controle pak, maar die zag niets. Bij de molen trof ik de 140 km groep van TCG zij hadden een controle stempel gehad en vervolgden hun route verder. Gelukkig was het droog maar er was wel veel wind,Tja dat wordt stevig trappen. In het begin bekend terrein ook na de splitsing voor de 70 km. na het viaduct bij Bobeldijk over de A7.Ik vermoedde dat ik wel snel zou worden ingehaald door een groep van Blokker maar dat gebeurde pas in Oostwoud. Veel tulpen waren al gekopt jammer want het geeft zo’n mooi beeld in Westfriesland. Bij Onderdijk even een koppie gehaald bij Wilma tenslotte is dat het zaterdagse ritueel(sterritje)als het even kan. Bij de kleine rotonde in Wervershoof zag ik een pijl naar rechts en halverwege het dorp gaf ik aan mijn onrust gevoel toe dat ik verkeerd zat en ging terug. Geen splitsingbord gezien, auto ervoor? Nu kon ik even lekker voor de wind en had een praatje met mede fietsers. TCG kwam in zicht voor een rustpauze wat een drukte daar bij SAV een kop thee en een praatje maar dan toch weer verder richting Venhuizen. Maar een dikke bui en harde wind was op dat moment mijn beloning een zwaar stuk in je uppie. Zo kwam ik langs het dijkje dat vervroegd de weg naar Blokker gaf een foto en dan……. nee sterk zijn en door fietsen. Westwoud , Hoogkarspel, de Tolweg weer even stoppen voor een paar foto’s maar die wolken het is nog zo somber er is tenslotte een fotowedstrijd. Door het industrieterrein goh…. wat een bedrijven daar. Via Zwaagdijk naar de molen van Wervershoof en daar naar Hauwert even een praatje bij weaverannie en gelukkig dat ging weer wat makkelijker. In de molen van Blokker teruggekomen trakteerde ik mezelf op thee en gebak, ik vond dat ik dat verdiende.
Even een praatje en dan terug naar huis fietsen, die laatste loodjes kunnen dan best nog zwaar zijn. Na bijna 90 km kwam ik moe en voldaan thuis en stond ik rond drie uur onder een weldadige douche. Alle medewerkers van deze tocht dank voor jullie inzet.

1 opmerking:

  1. Inderdaad: dat praatje bij mij leek je geen enkele moeite te kosten! (GG=grote grijns) Stoer hoor, zo'n lange tocht in ons herfstweer!

    BeantwoordenVerwijderen