maandag 30 januari 2012

Poppenmutsjes voor de kou !De sjaal die onder handen was wil niet wat ik wil. Die blijft nu maar even in de wachtkamer. Een reden om eerst maar een poppenmuts te breien. Anne-Kimm gaf te kennen dat het andere mutsje van Lissy stuk was. En zie hier een nieuwe, hoop dat hij past. Lissy zou anders koude oren krijgen. Hierna ook één voor Myrthe haar babypop maken. En ook dat kleine babypopmutsje is gelukt. Groen/Groen is voor Lissy en Blauw/Groen voor het babypopje. Er zitten ideeen in het hoofd voor een workshop kantklossen welke in de herfst gehouden wordt. Tijd om me daar mee bezig te gaan houden.

dinsdag 24 januari 2012

The Iron Lady en meer.....


Vandaag ben ik met vriendinnen naar de film The Iron Lady geweest. Wat een super film en ..... en geweldig neergezet door de spelers. Allemaal hebben we genoten van deze mooie film. Ook ben ik inmiddels al zes keer of meer opnieuw gestart met breien van de sjaal. Ik heb er nog geen goede grip op maar probeer wel vol te houden. Alhoewel de mooie bol er wel van te lijden heeft. Of het nu komt door de donkere paarse kleur of door de gladde naalden ik weet het niet. In het weekend loge's gehad wat natuurlijk heel gezellig en bedrijvig was. Ministeck was een leuke bezigheid met de meisjes.

dinsdag 17 januari 2012

Het was weer een bijzondere dag in Etten-LeurWeer zo'n bijzondere gezellige dag in Etten-Leur bij Zuster Judith. Het bespreken van kant maar ook andere dingen komen aan de beurt in onze gesprekken. Het geeft een goed gevoel dat allemaal te mogen meemaken. Les krijgen van een achtennegentigjarige dat ik daar nog steeds van mag meegenieten.

zondag 15 januari 2012

Soms doe je eens iets anders .En dat is rommelen, beetje van dit en een beetje van dat. Het breicafé was ook aan de orde. Daar was een start met een nieuw breipatroon. Maar het lukte niet helemaal dus uithalen en weer opnieuw wel 3 keer gebeurde dat. Nu is het patroon van de bruidssjaal(naam van het patroon) uit Handwerken zonder grenzen van start gegaan. Maar of het goed gaat...... probeer het in ieder geval. Ook wat kleine stukjes kloswerk voor een groepje dames voorgewerkt en.... voor gewandeld voor Toerclub Grootebroek. Dat hebben we twee keer gedaan en vandaag met de groep van twintig personen gingen we op pad. Heerlijk weer en uitkijken voor blubber en koeienpoep en gezellig koffie met eigengebakken appeltaart toe bij de molen van Etersheim.

dinsdag 3 januari 2012

Ze zijn af..............


Het heeft even geduurd maar eindelijk kunnen ze gedragen worden.

maandag 2 januari 2012

Nieuwjaarsdag werd opruimen.
Wij wensen voor een ieder een goed, gezond, creatief, sportief en vooral zonder te veel tegenwind 2012. Een spoor van dennenaalden lag door onze kamer. De boom hield het niet langer vol. Dus nieuwjaarsdag werd na de koffie aan de klus samen. En dan zie je opeens de aconietjes al volop in bloei staan. Nu al voorjaar!